Ciorba de cartofi cu galuste

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 28 Iun 2014 | 8164 vizualizari

 

Da, da! Ati citit bine! BBk este atrasa de galuste, dar cum supa nu o tolereaza foarte bine, a trebuit sa gasesc varianta de a le combina.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • o ceapa uscata
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o radacina de pastarnac
  • o bucata de telina
  • 2 morcovi
  • un dovlecel mic
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu ulei
  • un litru de bors de putina
  • 100 ml cu suc de rosii/bulion
  • patrunjel si leustean proaspete
  • o crenguta de cimbru uscat
  • pentru galuste: 1 ou mare si 100 gr gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu galuste:

 

Tocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi borsul si sucul de rosii/bulionul, lasam sa dea intr-un clocot-doua si cu ajutorul unei lingurite (umede) luam cate putin din compozitia de ou si gris si o adaugam in ciorba. Dupa ce galustele se ridica la suprafata, oprim focul si presaram verdeturile tocate marunt. Pofta buna :D

 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac ciorbele acre, folositi o cantitate mai mica de bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi cu marar